hostingCele mai bune servere pentru gazduire radio

Cele mai bune servere pentru gazduire radio

Esti in cautarea unui server de radio care sa aiba resurse menite sa sustina un varf de trafic ridicat dar si sa ofere stabilitatea in functionare.

Gazduirea unui post de radio online necesita un server capabil sa ofere o conexiune rapida care sa permita conectarea simultana a utilizatorilor fara a periclita functionarea acestuia. In momentul de fata serverele au resurse suficiente si conexiuni puternice astfel incat problema sustinerii unui trafic ridicat sa numai fie de actualitate.

Va propunem o analiza asupra companiilor de gazduire radio ce permit utilizarea serverelor pentru streaming radio.

Server radio prin OVH Cloud

OVH este o companie franceză de cloud computing  care ofera  servere dedicate sau servere virtuale plus alte servicii web. OVH Cloud detine mai multe centre de date in mai multe locatii iar conform cu contractul actual uptime-ul este de 99,9%.

OVH Cloud este alegerea perfecta daca vrei un server de radio cu o capacitate mare care poate sa sustina peste 5000 de ascultatori unici. Conexiunea la internet se face prin port de 200 Mb/s respectiv 1 Gb.s sau chiar 2 Gb.s avand banda nelimitata.

Uptime OVH Cloud – 99,9%

Am testat serverele din Franta pentru streaming radio iar uptime-ul pe o perioada de 2 luni a fost 100%. Conexiune rapida fara consum de resurse deosebit raportat la un trafic de 250 – 380 conexiuni simultane.

Toate serverele au acum stocare NVMe fapt ce determina o rapiditate mai mare in procesarea datelor fie ca vorbim de un server destinat gazduirii de site-uri sau servere de radio. Pentru gazduirea web cu pluginul Litespeed poti avea rezultate maxime in testele de viteza pentru serverele OVH.

Gazduire server radio prin Contabo

Contabo este o companie de hosting din Germania fiind recunoscuta pe plan mondial datorita preturilor mici la serverele VPS. La Contabo insa ai o banda limitata la 32 TB pe luna insa de cele mai multe ori este de ajuns mai ales daca avem un trafic constant de 800 unici pe zi.

La Contabo uptime-ul este apropiat de 99,9% si poate fi chiar de 100% insa aici tine de noroc intrucat am testat mai multe servere iar unele au picat mai des fata de altele unde am avut un uptime de 100%.

Recomandam stocare NVMe intrucat stabilitatea serverului este mult mai mare la Contabo. In general serverele sunt rapide si stabile deci poti alege linistit si Contabo daca ai un buget mai redus.

Ce recomandam pentru un server de Radio ?

In primul rand nevoia de resurse este extrem de importanta pentru un post de radio online astfel poti alege un server virtual cu o configuratie minima dupa cum urmeaza:

  • CPU minim 4vCore ;
  • Memorie Ram minim 4 GB recomandam 8 GB sau 16 GB;
  • Stocare SSD sau NVMe – clar NVMe pentru trasfer mai rapid de fisiere;
  • Conexiune pe port de 1 Gb.s

Ce solutie software alegi pentru un post de radio online?

In momentul de fata AzuraCast a devenit unul dintre cele mai utilizate solutii software in doemniul posturilor de radio online avand un panou de control foarte bine dezvoltat astfel incat sa fie usor de utilizat.

Se mai poate utiliza CentovaCast sau SonicPanel insa optiunile sunt mai reduse fata de AzuraCast. Sistemul de autoDJ de AzuraCast este foarte bine optimizat astfel incat sa automatizeze procesul de emisie online.

In Romania sunt putine companii de hosting care permit utilizarea serverelor pentru streaming radio insa recomandam serviciul de radio hosting de la expoHosting Europa locul unde ai acces la servere de la Contabo si OVH Cloud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.