UtileTransmitere index Hidroelectrica - Autocitire

Transmitere index Hidroelectrica – Autocitire

Care sunt modalitatile prin care se poate transmite indexul autocitit la Hidroelectrica. Exemplificam modul prin care se poate accesa serviciul de transmitere index Hidroelectrica.

Transmitere index autocitit Hidroelectrica

Serviciul autocitire index Hidroelectrica iti permite sa transmiti indexul afisat de contorul tau in perioada valida de transmitere index Hidroelectrica.

Perioada valabila pentru transmitere index autocitit la Hidroelectrica este curpinsa intre zilele de 24 pana pe 28 ale lunii curente.

Transmitere index la Hidroelectrica

 1. Transmiterea unui index autocitit la Hidroelectrica se poate face doar in  perioada 22 respectiv 26 a lunii curente la numarul de telefon 0800 800 359 (APEL GRATUIT).
 2. Poti trimite indexul prin aplicatia iHidro disponibila atat pentru Android cat si pentru IOS.
 3. Mai se poate transmite indexul la Hidroelectrica direct din portalul clientilor pe pagina oficiala.

Pentru orice informatie despre serviciile Hidroelectrica sau despre modalitatea de transmitere index Hidroelectrica, apelati numarul de telefon 021 9834 sau 021 9861. 

Modalitati de transmitere index autocitit la Hidroelectrica online

 • apel gratuit la numărul de telefon transmitere index 0800-800.359
 • aplicația iHidro, disponibilă în AppStore sau Google Play Store, sau prin intermediul browser-ului de internet la adresa https://ihidro.ro/Portal
 •  portalul Hidroelectrica, disponibil la adresa https://client.hidroelectrica.ro/autocitire
 • daca nu trimiti indexul , Hidroelectrica va factura un consum estimat pe baza conventiei de consum semnata in contractul cu furnizorul de energie.

Prin aplicatia iHidro ai acces la o serie de functii utile care iti permit o analiza asupra istoricului de consum la Hidroelectrica. Indexul inregistrat prin serviciul de autocitire si transmitere index va fi folosit la facturare.

Perioada transmitere index hidroelectrica

Indexul autocitit poate fi comunicat doar in perioada 24-28 a lunii curente. Indiferent de contractul tau cu Hidroelectrica indexul transmis va fi validat doar in perioada de transmitere index Hidroelectrica.

In prezent Hidroelectrica mentine cel mai bun pret pe kilowat ora in raport cu alti furnizori din Romania insa si aici vom analiza evolutia preturilor pentru contactele noi cu Hidreoelectrica.

Citire index Hidroelectrica

autocitire index hidroelectrica

Pentru cei ce au contoare inteligente sau digitale iata care sunt codurile afisate pe ecran si ce reprezinta aceste coduri in raport cu furnizorul. Cum se face corect o citire index la Hidroelectrica.

 • Codul 0.9.1 afișează ora.
 • Codul 0.9.2 afișează data.
 • Codul 1.8.0 afișează cantitatea de energie activă totală consumată, adică INDEX-ul în baza căruia îți este emisă factura.
 • Codul 1.8.1 afișează cantitatea de energie consumată pe timp de noapte.
 • Iar codul 1.8.2 afișează cantitatea de energie consumată pe timp de zi.
 • Codul 2.6.0 indică puterea maximă produsă- acest cod se aplică în cazul prosumatorilor și producătorilor.
 • Codul 2.8.0 afișează cantitatea de energie activă totală produsă. La fel, se aplică în cazul prosumatorilor și producătorilor.

In mod normal un contoar inteligent transmite automat indexul astfel nu mai este necesar sa transmiti indexul lunar. In cazul de fata totusi cereti informatii despre acest lucru echipei de asistenta de la Hidroelectrica.

Aplicaţia Hidroelectrica, iHidro, îi ajută pe clienţii companiei, printre altele, să-şi plătească facturile mai rapid, dar şi să vadă istoricul facturilor, să consulte soldul sau să transmită indexul lunar.

Convenția de consum este o estimare de consum în kWh stabilită de comun acord când ai semnat contractul cu furnizorul tău de energie electrică sau gaz ori agreată împreună cu furnizorul și operatorul de distribuție atunci când intervin modificări ale cantităților estimate.

Daca alegi sa nu transmiti indexul la Hidroelectrica poti primi o factura in baza conventiei de consum semnata si agreata impreuna cu furnizorul tau de energie electrica.

Iti recomandam sa urmaresti si modul de transmitere index autocitit la E.ON

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

NOU

Iti mai recomandam