UtileTransmitere index EON gaz si energie electrica

Transmitere index EON gaz si energie electrica

Cum transmiti un index EON pentru consumul de gaze si energie electrica. Exemplificam in articolul nostru modul de transmitere index autocitit la EON.

Cum să transmiți indexul la E.ON

Sunt mai multe modalitati prin care se poate trimite un index E.ON insa vom exemplifica in cele ce urmeaza cele mai simple modalitati de trimitere index autocitit:

 1. Trimite indexul direct din contul tău personal deschis în aplicatia E.ON Myline, secțiunea „Autocitire/Transmitere index”
 2. Apeleaza gratuit, asistentul tău virtual E.ON,  la  telefonul 0800 800 366 sau 0800 800 900
 3. Trimite un SMS (mesaj text) la 3730 cu textul INDEX urmat de codul de încasare şi indexul autocitit*
 4. Acceseaza E.ON Chat, disponibil pe eon.ro
 5. accesând pagina index E.ON prin introducerea codului client** și a codului de încasare – vezi pagina

Am trimis indexul gresit ce pot face?

Poți modifica un index trimis greșit doar până la finalul zilei următoare trimiterii greșite, dacă următoarea zi este încă în intervalul activ. În acest caz, poți relua pașii de transmitere a index-ului.

Ex: Ai trimis un index greșit astăzi la ora 14:00. Poți transmite indexul corect până mâine la ora 23:59.

Dacă nu mai ești în perioada activă de transmitere a autocitirii, cantitatea facturată va fi conform indexului trimis.

Transmiterea indexului autocitit iti aduce o factura cu un consum real daca ai de regul aun consum mai ridicat sau mai mic fata de cel estimat prin conventia de consum sau din raportul pe ultimele 12 luni.

Citirea contoarelor pentru trimitere index E.ON

Contoarele de măsură sunt de mai multe tipuri, atât cele de energie electrică, cât și cele de gaze naturale. Prin urmare și citirea acestora poate să difere in functie de contoarul instalat in locuinta ta.

 • La contoarele de energie electrică cu afișaj mecanic, citim indexul afișat înaintea virgulei, de regulă din cadranul negru. Ce e după virgulă în chenar roșu, se rotunjește în sus la valoarea unitară. Indexul citit trebuie să aibă între 4 și 8 cifre. La contoarele cu afișaj electronic monofazate se transmite indexul citit la adresa 1.8.0.
 • La contorul de gaze naturale, în general, se citesc doar primele 5 cifre, din afara chenarului roșu. Se citește de la stânga la dreapta, fără cifrele zero din față.

Telefonul de tranmsitere, sau trimitere index EON este: 0800 800 366 sau 0800 800 900 daca iti este mai usor sa suni la robotul de inregistrare index E.ON.

Factura de electricitate și/sau gaze naturale se emite lunar la EON, iar valoarea ei se calculează în funcție de consumul măsurat în kWh și m3 transformați în kWh, determinat de:

 1. citirea indexului de pe contor de către Operatorul de Distribuție (OD) sau
 2. indexul transmis prin autocitire de către tine, către noi sau
 3. cantitățile de energie lunare stipulate în convenția de consum, parte a contractului de furnizare sau
 4. istoricul de consum realizat în ultimele 12 luni (ex. iulie 2022– iulie 2023).

Este esential sa trimiteti indexul periodic pentru o factura corecta si care sa reflecte consumul real al locuintei tale.

Vezi care este telefonul pentru deranjamente ENEL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

NOU

Iti mai recomandam